Mayu Shinjo: Kaikan Phrase

Mayu Shinjo: Kaikan Phrase

Mayu Shinjo: Kaikan Phrase

A Kaikan Phrase című mangát, Mayu Shinjo készítette, s 1997-2000-ig futott Japánban. Műfajilag a Shoujo Magices kategoriába lehet sorolni, hiszen a manga a szerelemről szól, így van benne romantika, dráma, s egy nagyon pici hentai. A manga a Shogakukan Sho-Comi Flower újságban futott, s 17 kötetből áll. Japán címe: Kaikan Phrase, angol címe: Sensual/Ecstasy Phrase.

Aine Yukimura egy átlagos középiskolás lány, aki sok magánéleti problémával küzd. A szülei állandóan veszekednek egymással, nem is vesznek tudomást lányuk létezéséről, valamint Aine barátja is csak a házi feladatok elkészítése miatt van a lánnyal, s közben megcsalja.

Azonban Ainenek, aki még így is tiszta, ártatlan és csendes lány, van egy képessege…nagyon szép verseket tud írni. Egyik nap épp hazafelé tart az iskolából, mikor a legújabb versét útközben elfújja a szél kezéből, s utána rohan. Azonban így majdnem elüti egy piros mercédes. Amikor felnéz, egy nagyon helyes, kék szemű fiú áll előtte (kocsi sofőrje), s a hogy léte felől érdeklőtig. A fiú állítása szerint most nincs ideje elvinni a lányt a korházba, így ad neki egy szórólapot, mely a legújabb rock banda koncertjére szól, mondván, hogy itt megtalálja.

Aine gyorsan fogja magát és elrohan, de nem bírja kiverni fejéből a rejtélyes fiút. Ekkor döbbenve veszi észre, hogy eltűnt a verse…Mindenütt keresi, de sehol se találja, így úgy gondolja, hogy biztos az a kék szemű srác vitte el, így elhatározza, hogy elmegy a koncertre. Ott azonban még nagyobb megdöbbenés vár rá… a fellépő együttesnek, melynek neve Lucifer, az énekese az a fiú aki majdnem elütötte, sőt az ő versét énekli utolsó számként. Nem akar hinni a szemének így a színpad elejéhez rohan.

Ekkor észreveszi őt a fiú, leugrik a színpadról, s magával rántja a sötétbe… Kiderül hogy a fiút Sakuyának hívják, s azt akarja, hogy a lány legyen a dalszöveg írója Japán legújabb, s legtehetségesebb rock bandájának, Lucifernek. Sakuya felszólítja, hogy várja meg, ugyanis vissza kell mennie a színpadra. Az együttes menedzsere azonban hazaküldi, mondván neki semmi keresnivalója itt.

Aine egy kicsit elszomorodik, vajon láthatja még Sakuyát? Másnap a suliban minden létező cikket elolvas, mely a Luciferről szól, majd iskola után néhány fickó beráncigálja egy kocsiba, s hát kivel találja magát szenbem? Természetesen Sakuyával, aki azért jött hogy magával vigye az új dalszövegírót… Elmennek a srác apartmanjába, ahol a lánynak majd dolgoznia kell.

Ugyanis Aine gyönyörű, érzéki verseket tud írni, s Sakuya célja az, hogy megfelelő ihletés gyanánt néhány zavarba ejtő dolgot műveljen a lánnyal. Így lesz Aine a Lucifer nevű banda dalszövegírója, de mivel nem lenne jó ha rajangók megtudnák, hogy e „kemény” fiúk dalait, egy középiskolás lány írja, így nem a saját neve alatt jelennek meg a dalszövegek. Azonban az együtt töltött idő alatt Sakuya beleszeret a lányba, Aine pedig már kezdetektől fogva szerelmes volt a fiúba. Azonban nem lehetnek felhőtlenül boldogok, hiszen Sakuya rajongóinak nem szabad meg tudniuk, hogy van barátnője, mert annak beláthatatlan következményei lennének, ráadásul Sakuya régi szeretője, Ayako Sakura, szintén megnehezíti a szerelmespár életét. Vajon olyan igaz és mély a szerelmük, hogy kibírja e intrikákat?

Az anime változatával ellentétben itt a mangában teljes mértékben a Sakuya és Aine közötti szerelem áll a középpontban, s a Luciferről nem tudunk meg túl sok mindent. De ez így is jó, hiszen az anime tökéletesen kiegészíti e művet. Tele van romantikusabbnál romantikusabb jelenetekkel, s izgalmas váratlan fordulatokkal. Akik szeretik az ilyen  típusú mangákat, azoknak kötelező elolvasniuk.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .