Paradise kiss (TV-sorozat; 2005)

Paradise kiss 12.epizód

Paradise kiss (TV-sorozat; 2005)

Az utolsó rész számomra nem várt drámával ért véget. 🙁 Kezdetben minden jól indult…mindenki boldog, közeleg a karácsony, melyet Yukari és barátai együtt töltenek. Mindannyian tele vannak reményekkel, célokkal, hiszen nemsokára érettségiznek. Azonban békés napjaikat kisebb-nagyobb konfliktusok zavarják meg.

George és Yukari estéjét Kaori érkezése zavarja meg, aminek Yukari nem nagyon örül, s mondhatni elég féltékenyen fogadja a lányt…de amit ezután hall, teljesen elszomorítja… Georgi kilép a Paradise kiss-től, s édesapjának a vállalatánál akar dolgozni… Yukari kiborul, hiszen erről neki nem szólt egy szót sem… Természetesen csúnyán összevesznek…De a karácsonyi estéjük nemcsak nekik fullad bánatba, hanem Miwakoé és Arashié is. Ugyanis Miwako Hitoriki-kunnal e-mailezik este, s Arashi megnézi ezeket az üzeneteket, majd féltékenységi jelenetet rendez, s összetöri Miwako mobilját. Szerencsére nemsokára megoldják nézeteltéréseiket a fiatalok, s az Új évet már együtt töltik nagy boldogsággal.

Eközben Kaori közben járásával, Georgi apja szabadságot ad a fiának, hogy valóra válthassa álmait, így Georgi édesanyjáról hajlandó gondoskodni. Új év estéjén, pedig Georgi közli Yukarival, hogy Párizsba utazik, hogy hivatásos divattervező legyen… Hívja magával a lányt is, de mindketten tudják, hogy saját céljaikat, álmaikat kell megvalósítani, s ez csak akkor sikerülhet, ha külön válnak… Így az érettségijük után rendezett bulijuk, egyben Georgi búcsú partija is. A srác másnap hagyja el Tokiót, és utazik Párizsba.

A Paradise kiss felbomlik, s mindenki a maga útján halad tovább. Miwako a nővére divattervező cégénél fog dolgozni, Arashi régi mesteréhez tér vissza, közben persze a rock bandájával is foglalkozni fog, Isabella pedig szintén kapott egy állást egy cégnél. Yukari pedig keményen dolgozik hogy modell lehessen, s pont Georgi elutazásának napján egy TV-és fotózáson kell részt vennie… Így a buli után kénytelen ő és Georgi könnyes, és szívszorító búcsút venni… Yukari zokog, s Georgi is maga alatt van…de nem tehetnek semmit… útjaik külön váltak, csak egy rövid idő adatott meg számukra.

Arashi és Miwako búcsúztatják Georgit a kikötőben másnap. Érdekes mód, Isabellát nem találják sehol… ugyanis a többiek tudta nélkül ő is felszállt Georgi hajójára, s útban van vele Párizs felé. Gyerekkoruk óta oly szoros és erős kötelék fűzi őket már össze, hogy jövőjüket csak együtt folytathatják. Yukari még megkapja Georgi utolsó ajándékát: egy általa tervezett ruha kollekciót, melyet eleve Yukarinak szánt… S ezzel véget is értek kedvenc hőseink kalandjai, közös élete, s csupán 10 év elteltével találkozunk velük, vagyis csak Yukarival az utolsó képsorokban, melyből a következő derül ki:

Yukari professzionális modell lett, s a jövő hónapban készül férjhez menni, az immár orvos Hitoriki-kunhoz… Boldogan emlékszik vissza a Georgival töltött időkre, s még mindig az ő általa tervezett ruhákat veszi fel különleges alkalmakkor… szemét persze könny futja el, ha eszébe jut az a fiú, aki élete legnagyobb szerelme volt, s kinek segítsége révén talán sohasem találja meg önmagát, álmait…

A Paradise kiss egy igazi romantikus, drámai történet, hétköznapi, átlagos szereplőkkel. Az anime az életről, egy csoport fiatal döntéseiről, törekvéseiről ad beszámolót, melyben vannak konfliktusok, fiatalos hóbort, vidámság, szomorúság. S persze ott van a szerelem is, mely életünkben talán csak egyszer talál ránk, s ez a történet azokat a sokak által ismert gondolatokat jutatja eszünkbe: céljainkért, álmainkért küzdjünk, s akikkel e cél felé vezető út során találkozunk (akár egy pillanatra, egy rövid időre vagy csak pár hónapra), segítsük egymást, s támogassuk szeretetünkkel. Az igaz, s mindent legyőző szerelmet, pedig az ember talán egyszer találhatja meg életében, de legtöbbször ez a szerelem beteljesületlen marad… A Paradise kiss rövid idő alatt belopta magát szívembe, hétköznapi hőseivel, megható történetével. Még megemlíteném, hogy az anime a mangát követi teljes mértékben, melyet ugye Ai Yazawa készített.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .