Air Summer Special (OVA; 2005)

Air Summer Special (OVA; 2005)

Air Summer Special

Az Air TV-sorozat kiegészítő epizódjai. A történet, a szereplők ugyanazok, sőt még az animáció is, csak a történet menetében van egy kis eltérés. A Summer Specialben Kanna-sama (az elátkozott hercegnő, aki szárnyakkal rendelkezik), Uraha (Kanna szobalánya, s egyben társa, bár inkább olyan mintha az édesanyja lenne néha), és Ryuuya-dono (Kanna testőre) szökésétől követhetjük nyomon az eseményeket. Aki nem ismerné az előzményeket:

Kanna, egy hercegnő, aki különleges képességgel rendelkezik… Ő az egyetlen szárnyas lény a világon, így szigorúan őrzik, s eddigi életét egy kastélyba bezárva töltötte, s nagyon magányos és szomorú emiatt. Legjobb barátja Uraha, aki megpróbálja enyhíteni fájdalmát, de ő egymaga nem tud túl sok mindent tenni a lány érdekében. Azonban, mikor Kannának új testőre érkezik Ryuuya-dono személyében, teljesen megváltozik az élete. A férfi segítségével megszöknek a kastélyból, ugyanis a lány meg szeretné találni az édesanyját. A történet itt kezdődik, s főhőseink rengeteg kalandon, veszélyes helyzeten mennek keresztül, de mint az várható a tragikus végkifejlet nem kerülhető el…

Az első epizód megtekintése után ennyit lehet erről az OVA-ról mondani röviden, bár szívem szerint többet is írnék, hiszen nagy kedvencem, de azért nem akarom lelőni a poénokat. Mindenesetre annyit elárulok, hogy az első részben is van minden, ami egy nagyon jó, és szép animéhez kelhet. Egy kicsit drámaian indul, de főszereplőink utazása során, nemcsak izgalmas, de nagyon is sok vicces jelenetet produkálnak.

A történet során egy kis lágy hullámzás figyelhető meg, hiszen egyszer könnyed, és komikus a hangulat, míg van amikor komoly, és szomorú. A szereplők igazán magával ragadóak, hiszen ami kimaradt a sima Air-ből, az itt mind megtalálható, s személyiségükbe is nagyobb betekintést nyerhetünk: Ott van Kanna, aki olyan mint egy igazi kislány. Mivel még sohse semmit nem látott a világból eddig, így mindenre gyermeki kíváncsisággal figyel fel, aranyos, segítőkész, s mindig csetlik-botlik, de azért elég temperamentumos is, hiszen imád parancsolgatni Ryuuya-dononak, valamint civakodni vele. Ryuuya múltjáról is megtudunk pár dolgot, valamint Uraha mindig bölcs megjegyzései, s éleslátása sem marad titokban.

Az animáció, a TV sorozathoz hasonlóan gyönyörű, lágy színek, könnyedség, festői képek jellemzik. A zene nem változott, az Opening és Ending maradt a megszokott, ami szerintem igazán szép, és igényes, s pontosan illik a történet hangulatához. Akik szeretik az Airt, azoknak ajánlatos megnéznie, hiszen újabb információkat nyújthat számukra a történettel kapcsolatban, s a TV-sorozatból nyitottan maradt kérdésekre is választ kaphatunk, valamint az egész animét körüllengi az a már megszokott misztikus, sejtelmes légkör, és ráadásul történelmi elemekben is gazdag. (Betekintést nyerhetünk a feudális Japán világába.) Egy szó, mint száz, egy nagyon jó kis alkotás,  akik szeretik az ilyen típusú animéket, azoknak csak ajánlani tudom.

Adatok

  • Japán cím: AIR夏特別編 AIR IN SUMMER
  • Angol cím: Air in Summer
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 2 epizód
  • Műfaj: fantasy, vígjáték, romantikus dráma, történelmi elemeket tartalmaz
  • Megjelenés éve: 2005
  • Studio: Key
  • Rendezte: Tatsuya Ishihara
  • Zene: Jun Asae, Magome Togoshi, Shinji Orito
  • Original Karakter Dizájn: Itaru Higami (Visual Art’s)
  • Karakter Dizájn: Tomoe Aratani
(Visited 30 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .