Marmalade boy (TV-sorozat; 1994)

Marmalade boy (TV-sorozat; 1994)

Marmalade boy (TV-sorozat; 1994)

Koishikawa Miki egy átlagos, 15 éves középiskolás lány. A szülei boldog házasságban élnek, sok barátja van, nagyon jó sportoló (a sulija tenisz csapatának egyik legjobb játékosa). Úgy tűnik hogy élete felhőtlen, és boldogan telnek napjai, azonban szülei hawaii nyaralása után hatalmas fordulat áll be életében…Ugyanis a szülei bejelentik hogy el akarnak válni, s ezután a Hawaiin megismert házaspárral, Matsuura-ékkal társat cserélnek, és újra házasodnak. Miki teljesen kiborul, hogy szülei bele mennek egy ilyen abszurd dologba, s teljesen úgy csinálnak, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Miki mindent megpróbál tenni, hogy megakadályozza tervüket, de nem jár sikerrel. Emellett a Matsuura házaspárnak van egy Mikivel egy idős fia, Yuu, aki Mikinek azonnal megtetszik, mivel nagyon helyes. Miki úgy gondolja, hogy Yuu személyében társa talál szüleik meggondolatlan elhatározásának meggátolásában, de tévednie kell.

Nagy megrökönyödéssel tapasztalja, hogy Yuu ugyanolyan furcsa, mint szüleik, mivel neki nincs semmi kifogása az új helyzet ellen… Na Miki számára már nem is olyan vonzó a fiú, mint kezdetben gondolta, ráadásul Yuu állandóan ugratja, szekálja, így természetesen mindig civakodnak. Mivel a szülők nem akarnak elválni gyermekeiktől, így úgy döntenek, hogy egy hatalmas házba költöznek mind a 6-an, s ezentúl így fognak tovább élni. Miki még jobban kiakad! Nem elég, hogy a szülei elválnak, s házastársat cserélnek Matsuura-ékkal, még együtt is fognak élni, s mindenekfölött, egy lakásban kell lennie a nagyon pimasz és idegesítő Yuu-val! J Hogy Yuu még jobban összezavarja Mikit, egyszer megcsókolja, mikor a gyengélkedőn van a lány, s azt tetteti hogy alszik…

Így Miki mégis gyengéd érzelmeket kezd el táplálni a fiú irányában, sőt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de hogy ne legyen ilyen egyszerű a helyzete, gyerekkori barátja, Ginta, akibe régen szerelmes volt, de a fiú kikosarazta, most azzal jön hogy szerelmes MikibeMikinek pedig hirtelen két számára nagyon is fontos fiú között kell döntenie, s cseppet sem tudja, hogy melyiket válassza, hiszen mindkettejüket ugyanúgy szereti! Szerencséjére legjobb barátnője, Meiko, mindig kész tanácsokkal ellátni a lányt, s ha kell meg is vigasztalja…de érdekes mód Meikóról nem tudunk meg sok mindent kezdetben,  mivel olyan titkai vannak, melyeket még Mikinek sincs mersze elárulni, s ebben a dologban nagyon is hasonlít Yuuhoz. Miki életét hogy tovább nehezítse, megjelenik Arami, a nagyon csinos, és makacs lány, Yuu volt barátnője, aki először Yuut akarja visszaszerezni, majd hogy Mikit féltékennyé tegye Gintával kezd el járni! Szegény Miki…cseppet sem egyszerű szituációba keveredett…Vajon sikerül neki megoldania? Milyen titkokat rejteget Yuu és Meiko? Miki pedig végül elfogadja szülei cseppet sem szokatlan döntését?

A történet nagyon fordulatos, romantikus, s valósághű. A való életben is felmerülő kérdésekkel is foglalkozik, melyek általában egy tinédzser lány életét megnehezíthetik: így a szerelem, a szülei kapcsolata. Mikinek sok mindent meg kell értenie ahhoz, hogy el tudja dönteni, mi a szerelem és a barátság között a különbség. Mikor kell inkább cselekedni, nem pedig sírni. A sorozat folyamán az ő felnőtté válását követhetjük nyomon. Az animáció nem éppen a legkiemelkedőbb (bár ez azért van, mert nem éppen mostani anime), de mondhatni szép és igényes, egy idő után megszokja az ember. A zenére is ugyanezt lehet mondani, bár azért van egy pár igen szép és kellemes szám, de tulajdonképpen a zene teljesen illik az anime hangulatához. Akik szeretik a nem éppen korhoz kötött, romantikus, kellemes, és szórakoztató történettel rendelkező, inkább lányoknak szóló animéket, annak csak ajánlani tudom.

(Megjegyzés a címmel kapcsolatban: Az anime címe azért Marmalade boy=Narancslekvár fiú, mert egyszer Miki így nevezi Yuut, aki a narancslekvárhoz hasonlóan rendelkezik jó tulajdonságokkal: kedves megértő, de van benne rossz is (kesernyés íz), mert van mikor kihozza a lányt a sodrából, cikizi meg ilyenek. Hát nem tom, én még nem kóstoltam :), de ha szerintük így van…)

Adatok

  • Cím: Marmalade boy;
  • Típus: TV-sorozat;
  • Terjedelem: 76 epizód (kb 24 perces 1) ;
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, dráma; 
  • Megjelenés éve: 1994-03-13-tól 1995-09-03-ig futott Japánban;
  • Studio: Toei Animation;
  • Forgalmazza: Tokyopop;
  • Wataru Yoshizumi mangája alpján készült;
  • Rendezte: Akinori Yabe;
  • Zene: Keiichi Oku; 
  • Karakter dizájn: Yoshihiko Umagoe
(Visited 73 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .