Air (mozifilm; 2005)

Air (mozifilm; 2005)

Air (mozifilm; 2005)

Ez egy tragikus szerelmi történet, melynek két főszereplője Kunisaki Yukito, és Kamio Misuzu. Misuzu egy nagyon aranyos kislány, aki betegsége miatt sokat hiányzott az iskolából így nincsenek barátai. Az édesanyja még kiskorában meghalt, ezért annak nővére vette magához. Azonban a lány rettentően nagy optimizmussal van megáldva, s elhatározza, hogy alapít egy iskolai kört, mely legendákkal, és régi mondákkal foglalkozik.

De mivel nincsenek barátai, így senki sem csatlakozik hozzá, ezért egyedül kell megoldania e feladatot. Szegényke azonban nagyon gyenge, s még a biciklizés is nehezen megy neki, amikor váratlanul megismerkedik Yukito-sannal, a vándorral, aki olyan varázserővel rendelkezik, hogy gondolataival tárgyakat tud mozgatni. A fiú vándorlásainak célja, hogy megtaláljon és megmentsen egy lányt, ki a felhők között él, s már több ezer éve szenved…

Összeismerkednek Misuzuval, s a fiú megsajnálja a lányt, így elhatározza hogy segít neki. Mivel Yukitonak nincs hol megszállnia, ezért Misuzu meghívja az ő házukba, hogy maradjon ott egy ideig. Azonban ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s Misuzu megpróbál közeledni a fiúhoz, ő elutasítja, ugyanis nem hisz a szerelemben, de azért érzéseit nem tudja teljesen leküzdeni. Misuzu ráadásul egyre rosszabbul lesz, s állapota rohamosan romlik. Vajon mi lehet az oka Misuzu rejtélyes betegségének?

Yukito viszonozza majd a lány érzelmeit? Misuzu ráadásul kutakodása során a régi legendák között talál egy gyönyörű történetet egy hercegnőről, aki szárnyakkal rendelkezett. Ezt a hercegnőt, akit Kanna-samának hívtak, egész életében egy hatalmas kastélyban tartották fogva. Egyszer azonban a testőrség közé egy új tag érkezett,  Ryuuya-sama személyében, aki egy nagyon helyes fiatal fiú…s hát a hercegnővel egymásba szerettek. De számukra tiltott volt ezen érzelem, mert a lányon átok ült… Ahogy Misuzu e történetet olvassa, furcsa érzései támadnak… olyan mintha a legendában leírtak történnének meg vele is. Vajon mi a kapcsolat Misuzu és Kanna között? Misuzu Kannához hasonlóan nem kerülheti el a végzetét?

A mozifilm, mikor már a TV sorozat a végéhez közeledett jelent meg, s tulajdonképpen a sorozat lényegét foglalja össze, valamint sokkal világosabbá válik néhány dolog, ami nem volt annyira nyilvánvaló, érthető az első sorozatban. Azonban a kettő között vannak kisebb különbségek: ilyen az események fordulata, egyes szereplők személyisége, sokkal de sokkal több benne a romantikus jelenet, mint a sorozatban, valamint a legjobban érzékelhető eltérés, az animációban mutatkozik meg. Itt is gyönyörű és igényes, nagyon szépen kidolgozott (főleg a tájak), szinte festményszerűek, csak a karakterek ábrázolása tér el.

A zene a TV sorozat zenéivel megegyezik, így kellemes, s lágy hangulatot kölcsönöznek az animének. Az események viszonylag gyorsan zajlanak, illetve van egy kis ugrálás az időben is: egyszerre lehetünk tanúi a jelen, és a múlt eseményeinek, melyek párhuzamot képeznek egymással. A történet gyönyörű, magával ragadó (garantálom hogy senki nem ússza meg száraz szemmel J ), s a TV sorozattal ellentétben itt sokkal inkább a főszereplőkön van a hangsúly. Aki látta a sorozatot annak kötelező megnéznie, hiszen nem teljesen ugyanazt mutatja be, mivel van eltérés egy kicsit a történetben is, és az események alakulásában is. Aki viszont még nem látta, de szeretne megnézni egy  nagyon megható szerelmi történetet, annak csak ajánlani tudom. Nem fog csalódást okozni senkinek! 🙂

Adatok

  • Cím: AIR Movie (mozifilm)
  • Típus: Movie
  • Terjedelem: 1 epizód (91 perces kb)
  • Műfaj: dráma, romantikus, fantasy
  • Megjelenés éve: 2005
  • Japán premier: 2005-02-05
  • Studio: Key, Visual Art’s
  • Karakter dizájn: Kobayashi Akemi
  • Rendezte: Dezaki Osamu
  • Zene: Takase Kazuya
  • Vágó: Nakamura Makoto
(Visited 46 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .