Kaikan Phrase (TV-sorozat; 1999)

Kaikan Phrase (TV-sorozat; 1999)

A történet a zenéről, s annak szeretetéről szól. 5 fiatal srác küzd álmaiknak megvalósításáért, hogy egyszer ismert híres zenészek legyenek… A történet főszereplője Sakuya, egy 17 éves fiú, aki egy bárban szokott énekelni és zongorázni. Azonban egy nap 2 srác  kezdi el „zaklatni” azzal, hogy lépjen be a bandájukba, s legyen az énekesük, mivel gyönyörű hangja van. A banda neve Lucifer. Sakuyát nem igazán érdekli az ilyesmi, ráadásul egy kicsit öntelt és arrogáns, rögtön elutasítja az ajánlatukat. E két srác (Santa és Yuki) korábban egy másik bandában játszottak, ahol Santa volt a dobos, Yuki meg a gitáros, de Santa összetűzésbe került az együttes többi tagjával, és kilépett. Őt követte Yuki is, mivel nagyon jó barátok. Santa álma az azonban hogy egy olyan új bandát alapítson, amellyel nagy sikereket érhetnének el. Célja elérése érdekében tehetséges fiúk után kezd el kutatni, mivel szükségük van még 2 gitárosra és egy énekesre… Az énekes meg is lenne, Sakuya, de mivel őt nem érdekli ez a dolog, így keresniük kell egy másik énekest. Azonba ez nem ilyen egyszerű. Akkor ott vannak még a gitárosok…

Az egyiket Santa már „kinézte” magának, a fiú neve Towa, csak az a bökkenő, hogy egy olyan együttesben játszik, ami épp most nyert meg egy versenyt, így elkészíthetik az első debütáló albumukat… Szóval Santának meg Yukinak nem mennek olyan könnyen a dolgok… Egyik este azonban egy bárban fellépnek, és egy szerencsés véletlen folytán, épp Sakuya, Towa is ott van… Sakuyát minden megkérdezés nélkül a színpadra hívják, hogy énekeljen… És kezdetét veszi a banda siker útja… Ugyanis annyira jól játszanak, hogy Towa sem bír egy helyben ülni sokáig, felmegy a színpadra, és elkezd játszani… Valamint egy ismeretlen srác is megjelenik a gitárjával és ő is színpadra lép… A zenéjük valami eszméletlen, mindenki tombol. Így születik meg a Lucifer, The fallen angel nevű rock banda. De álmaik elérése érdekében sok akadályt le kell győzniük…A történet során nyomon követhetjük Sakuya személyiség fejlődését, ugyanis kezdetben elég kimért, hideg, nem törődöm, egy kicsit züllött alaknak mutatja be magát, de valójában neki is vannak mélyebb érzelemi, csak eddig még senkit sem engedett közel magához. Megjelenik egy lány is, Aine, aki dalszövegeket fog írni később a bandának, s aki Sakuyát teljes mértékben meg fogja változtatni.

Ez egy nagyon jól elkészített anime, gyönyörűek a karakterek, a zene is nagyon klassz (igazi rock & roll), s a történet magával ragadó. A fiúknak nemcsak külső akadályokat kell legyőzniük, hanem össze is kell csiszolódniuk. Álmaik megvalósításáért keményen kell dolgozniuk, s áldozatokat is kell hozniuk. Mindenkinek érdemes megnézni, aki szereti a kicsit komolyabb, valósághűbb animéket.

A Kaikan Phrase című anime Mayu Shinjo mangája alapján készült. Azonban a manga és az anime között van egy kis eltérés… Míg a manga a Shoujo Magices műfajba tartozik, tehát itt a szerelmen van a hangsúly, s nem is mutatja be a banda megalakulásának történetét, addig az anime a kezdetektől mutatja be az eseményeket. Itt több mindent megtudunk a bandatagokról is, illetve Sakuya múltjáról.

Adatok

  • Japán cím: Kaikan/Sensual Phrase;
  • Angol cím: Ecstasy Phrase;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 44 epizód;
  • Megjelenés éve: 1999;
  • Műfaj: Zene, Dráma, Romantikus; Hétköznapi történet
(Visited 200 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .