Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV-sorozat; 1992)

Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV-sorozat; 1992)

Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV-sorozat; 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV-sorozat; 1992)

A történet főszereplője Tsukino Usagi, aki a történet kezdetén 14 éves. Ő egy átlagos gimnazista lány: egy kicsit butuska, hisztis, lusta, felelőtlen, de nagyon aranyos, kedves és segítőkész. Egyik nap, mint mindig, késésben van a suliból, ezért lélek szakadva rohan. Útja közben azonban észre veszi, hogy néhány gyerek bánt egy cicát. A gyerekeket elkergeti, s leveszi a cica homlokán található ragtapaszt. Nagy megdöbbenésére a tapasz alatt, egy félhold alakú jel válik láthatóvá a cicán, de észbe kap hirtelen, hogy neki iskolába kellene mennie… A suliban azonban „rossz” hírek fogadják, hiszen újra sikerült begyűjtenie egy elégtelent. Nagy orrlógatás közepette megy haza, amikor összegyűri a dogáját elkeseredésében, s a feje felett hátradobja, ami éppen egy jóképű, de annál inkább udvariatlanabb srác fején landol, aki nem más mint Chiba Mamoru.

Usaginak már így is szörnyű napja van, s a fiú rá is tesz egy lapáttal. Amikor a lány hazaér nagy meglepetésére, a reggel látott cica a szobájában van, ráadásul még beszél is. A macska elmondja, hogy az ő neve Luna, Usagi pedig a Hold Harcosainak egyike, ő Sailor Moon (Hold tündér),meg kell mentenie a világot a Sötétség Birodalmától, s ad neki egy medált, amivel át tud változni. Usagi persze azt hiszi, hogy hallucinál, vagy mi. Azonban mikor elismétli a Luna által mondott szavakat, különös szalagok kezdenek el röpködni körülötte, egy matrózruha szerűségben találja magát. Luna pedig rögtön ki is adja neki az utasítást: meg kell mentenie Usagi barátnőjét, Narut, akit megtámadtak. Hosszas tépelődés, és nyafogás után Usagi elvállalja a feladatot, s kezdetét veszi kalandjainak sorozata. Harcában azonban nincs egyedül hiszen új segítőtársai is akadnak: Sailor Mercury(Merkúr tündér)-Mizuno Amy személyében, Sailor Mars(Mars tündér)-Rei Hino, Sailor Jupiter(Jupiter tündér)-Kino Makoto, és Sailor Venus(Vénusz tündér)- Aino Minako. Ők mind Usagival fognak egy osztályba járni. Vénusszal jön egy másik cica is, Artemis, aki Lunához hasonlóan tud beszélni. A történet folyamán fény derül a Hold harcosainak legfőbb céljára is: meg kell találniuk a Hold Hercegnőjét – Princess Serenitét, és az ezüst kristályt. Ez alatt a Sötétség Birodalma se tétlenkedik, hiszen  a királynő Beryll, generálisaival újabb és újabb tervet eszel ki az emberek energiáinak elszívására, és az ezüst kristály felkutatására. Emellett, a lányok harcát hol segíti, hol akadályozza egy rejtélyes maszkos férfi –Tuxedo Mask, aki szintén az Ezüst kristályt keresi emlékeinek visszaszerzésének reményében…

Nos, ennyit előzetesképp. Mint azt sejteni lehet Sailor Moonról ki fognak derülni „dolgok”, s   Tuxedo Mask valódi énje se marad sokáig kérdéses. A történet izgalmas, vicces, fordulatokban gazdag, bár néha egy kicsit sablonos. Ez volt azon animék egyike, melyet magyar szinkronnal megnézhettem életemben először, s be kell vallanom hogy nagyon sokáig, sőt még most is ez az én NAGY KEDVENCEM:). De véleményként egyenlőre csak ennyit írok, mert még úgy is lesz folytatása e cikknek:). De mivel szerintem, aki jártasabb anime témában az biztos ismeri, vagy hallott már erről a rajzfilmről, így annyira a történetet nem fogom részletezni.

Adatok

  • Megjelenés éve: 1992
  • Típus: sorozat
  • Terjedelem: 46 epizód
  • Műfaj: akció, vígjáték, romantikus dráma, fantasy 
  • Zene: Takanori Arisawa
  • Stúdió: Toei Animation
  • Történet: Naoko Takeuchi

(Visited 73 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .