Angel Sanctuary (OVA; 2000)

Angel Sanctuary (OVA; 2000)

Angel Sanctuary (OVA; 2000)
Angel Sanctuary (OVA; 2000)

Az Angel Sanctuary című OVA, mely 3 epizódot ölel fel, Yuki Kaori mangája alapján készült. Egy különleges és szokatlan történettel állunk szemben, melyben több kultúra keveredése figyelhető meg: tartalmaz utalásokat a keresztény, japán hitvilágra, vannak benne eposzi elemek, egy kis cyber-punkos beütéssel.

A történet főszereplője Mudou Setsuna, egy problémákkal teli középiskolás srác. A szülei elváltak, ő pedig az édesapjával él, aki nem nagyon foglalkozik vele. Van egy húga, Sara, ő az édesanyjával él együtt, s havonta ha egyszer látják egymást…Setsuna azonban egy sötét titkot rejteget magában… egy olyan titkot, mely örökre bűnösnek bélyegezné őt…ez a titok pedig nem más, mint az, hogy szerelmes a saját húgába… Először megpróbálja legyőzni ezen érzéseket, nem túl nagy sikerrel, majd próbálja elkerülni a Sarával való találkozást… Ha ez még nem lenne elég számára, az utóbbi időben magukat démonoknak nevező figurák kezdik el zaklatni, hogy ő az Organikus Angyal, Alexiel reinkarnációja, és hogy segítsen nekik megmenteni a világukat. Setsuna persze egy szavukat sem hiszi el, egyenlőre elég neki csak a Sarával kapcsolatos problémáit megoldani…

Mindeközben Katan (egy angyal) feltámasztja az Inorganikus Angyalt, Rocielt, aki Alexiel ikertestvére…Rociel egyszerre gyűlöli és szereti is a testvérét…Felakarja ébreszteni Alexielt Setsuna testében, és ezt úgy akarja megoldani, hogy megöli Setsunát és Sarát…És itt jön be a cyber-punkos dolog, ugyanis valamilyen kapszulákat ad az embereknek, melynek hatásával átveszi felettük az irányítást, az emberek végül egy csupa drótból álló szörnnyé változnak át…

A történet váratlan fordulatokkal, drámai elemekkel gazdagon rendelkezik, s egy kis humor is megjelenik benne. Vannak benne emellett még egy kis shonen ai elemek is(fiú-fiú kapcsolat, melyet Rociel elég intenzíven mível :)). Egy kicsit véres, erőszakos, s elég naturalisztikusan ábrázolnak benne dolgokat. Mindezektől függetlenül egy nagyon jó alkotás, igaz a történetnek az  OVA-ban igazából nem lesz vége, így a  befejezés elég drámaira sikeredett. Bár szerintem ez így is tökéletes, mert a néző így a saját fantáziájára bízhatja a dolgot a folytatással kapcsolatban, vagy pedig elolvashatja a mangát. Valahol kb 1éve olvastam arról, hogy tervezték hogy folytatják az animét, mert a manga sokkal de sokkal hosszabb, de végül anyagi okokból nem kezdtek bele. Hát nem tudom…tényleg jó lenne ha folytatnák majd egyszer. Ugyanis az animáció, s a zene(Knife of romance – ending song, és a Messiah című szám) nagyon szép és igényes.

A címmel kapcsolatban: miért pont Angel Sanctuary(=Angyal Menedék) lett a címe? A mangában eredetileg Katan és Rociel egy számítógépes játékkal, melynek a neve Angel Sanctuary, szívták el az emberek erejét. Illetve utal is a történetre arra vonatkozólag, hogy  Alexiel Setsunában „van”, és mélyen alszik, de nem akar felébredni, mert ember szeretne maradni, és továbbra is érezni akarja a számára tiltott szerelem ízét. (Az angyalok ugyanis nem lehetnek szerelmesek.)

Nos ennyit bevezetőül… Az anime olyanra sikeredett, amilyenre, de nekem az is nagyon tetszett, s az Angel Sanctuary azóta is az egyik kedvenc animém. Imádom a történetét, a szereplőket, a rajztechnikáját. Mindenkinek ajánlott megnézni, aki szereti a komolyabb, drámai műveket.

Adatok

  • Japán címe: Tenshi Kinryo Ku;
  • Angol címe: Angel Sanctuary;
  • Magyar címe: Angyal Menedék;
  • Típus: OVA;
  • Műfaj: fantasy, romantikus, dráma;
  • Terjedelem: 3 epizód;
  • Megjelenés éve: 2000;
  • Stúdió: Bandai Visual;
  • Forgalmazza: Central Park Media
(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .