Full moon wo Sagashite (TV-sorozat; 2002)

Full moon wo Sagashite (TV-sorozat; 2002)

Full moon wo Sagashite (TV-sorozat; 2002)
Full moon wo Sagashite (TV-sorozat; 2002)

A történet főszereplője Kouyama Mitsuki, aki egy 12 éves kislány. Minden álma, hogy egyszer híres énekesnő legyen, s gyönyörű hangja is van, nagyon tehetséges, csak az a baj, hogy súlyos beteg. Gondok vannak a torkával, s ha nem műtik meg időben (ha pedig  megműtenék elveszítené a hangját), akkor meghal… Már így is elég szomorú az élete, s ehhez még hozzá jön az is, hogy szülei meghaltak, s egy ideig egy árvaházban nevelkedett. Azonban pár éve magához vette egyetlen élő rokona, a nagymamája, csakhogy ő meg nagyon szigorúan bánik vele: nem engedi el sehova, meg tiltja neki hogy zenét hallgasson, vagy akár énekeljen… Mindezek ellenére Mitsuki mindig életvidám, teli van optimizmussal, s tudja, hogy egyszer valóra válhat az álma… Céljáért azért is küzd keményen, mert gyerekkori barátjával (akibe azóta is szerelmes), Eichi-kunnal tettek egy olyan ígéretet, hogy mikor legközelebb találkoznak, már mindketten megvalósítják álmaikat.  Azonban egyik nap gyökeresen megváltozik az élete…

Éppen a szobájában van, amikor a falból 2 fura alak bújik elő – egy fiú és egy lány. Mitsuki nem hisz a szemének, ugyanis ez a két alak, két úgynevezett Shinigami (a japán mitológiában olyan lények, akik az emberek lelkét elviszik a halálakor, vagy a mennybe, vagy a pokolba). Takuto és Meroko (így hívják a két Shinigamit), azért jöttek, hogy megfigyelés alatt tartsák Mitsukit,  ugyanis egy éve van hátra, s majd ha eljön az idő, akkor elviszik az ő lelkét is. E két állandóan veszekedő Shinigamink el is kezdi a munkáját, csakhogy van egy bökkenő… Mitsuki látja őket, pedig az embereknek nem szabad látniuk őket.

Mikor elmondják a lánynak, hogy csak 1 éve van hátra, Mitsuki ahelyett hogy letörne, erőt vesz magán, s még keményebben kezd el küzdeni álmáért. Így jelentkezik egy tehetségkutató versenyre is, csak az a baj, hogy az alsó korhatár 16 éve, s Mitsuki csak 12. De nem adja fel, s mivel Takuto megsajnálja, így kötnek egy egyességet: A fiú varázserejét felhasználva, 16 évessé változtatja a lányt, aki így részt vehet a versenyen, s ha győz, akkor egy évig Takuto és Meroko segíteni fog neki abban, hogy híres énekesnő legyen… Mint az várható, Mitsuki fog nyerni, s így el is indul a karierrje, de nem használhatja az igazi nevét, ezért felveszi a Full Moon művésznevet. Sikerül neki 1 év alatt híres popsztárrá válni? Találkozik még halála előtt Eichi-kunnal?

A történet szerintem nagyon aranyos és magával ragadó. Kezdetben könnyed, vidám hangvétel jellemzi, de ahogy kezd letelni az egy év, egyre komolyabb, s szomorúbb dolgok fognak történni Mitsukival. Mitsuki pedig egy nagyon aranyos, naiv, őszinte lány, aki akiket szeret, azokért bármit megtenne. Nem mutatja, de valójában nagyon magányos, mivel betegsége miatt eddig soha nem voltak igazi barátai, mert mindig hiányzott a suliból, így majd Takuto és Meroko lesznek az első barátai, akik szintén megszeretik a fiatal lányt. De hogy a romantika se hiányozzon belőle, ott van Takuto, aki furcsán viselkedik Mitsukival néha, Meroko meg állítása szerint a kezdetektől fogva szerelmes a fiúba. Rajtuk kívül megismerhetjük még Mitsuki fiatal orvosát, nagymamájának múltját, s azt hogy mi is történt a lány szüleivel.

Mindent összegezve ez is egy igényes, szépen kidolgozott anime. Az animáció egész jó, bár mivel hosszú a sorozat, így természetesen vannak olyan részek, melyek annyira nem lettek jól megrajzolva, de a zene így kárpótol mindenért, ami magas színvonalú (főleg azok a számok, amiket Mitsuki/Full Moonként énekel). Akik szeretik az ilyen típusú animéket, azoknak ajánlott megnéznie, kellemes szórakozási lehetőséget nyújt számukra.

Adatok

  • Japán cím: Full Moon wo Sagashite;
  • Angol cím: Searching for a Full Moon;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 52 epizód;
  • Műfaj: romantikus dráma, zene, fantasy;
  • Megjelenés éve: 2002;
  • Gyártja: Studio Deen;
  • Az anime Arina Tanemura mangája alapján készült
(Visited 77 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .