Chobits (TV-sorozat; 2002)

Chobits (TV-sorozat; 2002)

Chobits (TV-sorozat; 2002)
Chobits (TV-sorozat; 2002)

A történet egy olyan világban játszódik, ahol egyre inkább elterjedtek az úgynevezett persoconok (=olyan robotok, melyek emberi külsővel rendelkeznek, s bármit képesek megcsinálni). Ebben a világban szinte minden ember rendelkezik persoconnal, sőt valakinek sokkal fontosabbá válik mint embertársai… A persoconok azonban egy dolgot nem tudnak…nem tudnak szeretni, s nincs lelkük, hiába tökéletes a külsejük, vagy képességeik… Azonban született egy legenda…valahol ezen a világon létezik egy olyan persocon, ami(aki) rendelkezik lélekkel, így képes a szeretetre… E különleges robot, a Chobits nevet kapta.

A történet főhőse Motosuwa Hideki, aki egy 18 éves fiú, s egyetemre szeretne járni, ezért elhagyta kis faluját és beköltözött a nagy városba. Sajnos elég peches, és szerencsétlen srác, így nem sikerül neki a felvételi. De nem adja fel! Neki ez élete eddigi legnagyobb álma, ezért külön órákra kezd el járni, amellett hogy egy étteremben dolgozik a megélhetéséért. Egyik nap szokás szerint késő este megy haza, amikor észrevesz a szemét között egy összekötözött persocont. Az utóbbi időben feltűnt neki, hogy mindenki az égvilágon rendelkezik ilyen robottal, így ő is szeretett volna egyet, de hát nincs rá elég pénze. Rövid gondolkodás után hazaviszi magával, de mivel semmit sem tud a persoconokról, meggyűlik vele a gondja. Először is megpróbálja bekapcsolni, de hát hol lehet ezen a „dolgon” egy gomb?

Nagy nehezen, de megtalálja a megoldást J, s a persocon „életre” kell… Csak van egy kis hiba a persoconnal: nem tud semmit, nem lehet rácsatlakoztatni semmire, még beszélni se tud, vagyis csak azt tudja hajtogatni, hogy „Chii”. Hideki azonban megsajnálja, hiszen olyan aranyos, s megtartja. Ahogy telnek-múlnak a napok Hideki egyre furcsábban kezdi el érezni magát Chii közelében (ugyanis Hideki így nevezte el). Chii pedig egyre inkább megszereti Hidekit, amit folyamatosan a fiú tudtára is ad, a maga ártatlan, őszinte módján. De Chii tényleg szereti Hidekit? Hogyan lehetnének egy persoconak érzelmei? A történet során Hideki megpróbálja megoldani a Chii körüli rejtélyeket, s ebben barátai is segítségére lesznek: a mindig vidám Shimbo és a fiatal, zseni fiú Minoru-kun. De a történet nemcsak Hideki és Chii kapcsolatáról szól, hanem barátaik gondjait is megismerhetjük, ami legtöbbször a persoconokkal van összefüggésbe, s rádöbbentik Hidekit, hogy a persoconok nem is olyan jó „dolgok”. De Chii mintha kivétel lenne, vagy mégsem? Ő is ugyanolyan mint a többi, csak egy robot, mely be van programozva, hogy mit kell tennie s mondania?

Az animácó egész szép, s a zene is olyan kellemes, lágy. A történet nem unalmas, mert mindig történik valami valamelyik szereplővel. Az anime tartalmaz emellett ecchi elemeket is, de ezek a jelentek többnyire nagyon viccesek, mókásak, de azért drámából, sőt egy pici filozófiából sincs hiány. A történet rendelkezik komoly mondanivalóval is, hiszen a robotok és emberek közötti kapcsolatról szól, arról hogy az ember hogyan képes egy élettelen dolgot élőként kezelni, s sokkal többnek értékelni, mint ami valójában. Hogy az emberi gyarlóság, a tökély iránti vágy, mennyire elhomályosíthatja a józan ítélőképességet… Mindenesetre egy látszólag könnyű, vidám hangvételű anime, de a sorozat előre haladtával a komukimba vegyül egy kis dráma is. Így a Chobits egy picit több, mint aminek első ránézésre tűnik. Azoknak ajánlott megnéznie, akik szeretik a humoros, romantikus, s egy picit elgondolkodtató történeteket.

Adatok

  • Cím: Chobits ;
  • Japán cím: Chobitsu ;
  • Hivatalos honlap: http://www.tbs.co.jp/chobits/ ;
  • Típus: TV sorozat ;
  • Terjedelem: 26epizód ;
  • Műfaj: vígjáték, romantikus dráma, ecchi, sci-fi ;
  • Megjelenés éve: 2002 ;
  • Studio: CLAMP , Madhouse Production ;
  • Forgalmazza: Geneon Entertainment
(Visited 32 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .