Fushigi Yuugi (OVA 1/2; 1996~1997)

Fushigi Yuugi (OVA 1/2; 1996~1997)

Fushigi Yuugi (OVA 1/2; 1996~1997)
Fushigi Yuugi (OVA 1/2; 1996~1997)

Miaka és Tamahome szerelme beteljesedett, mert le tudták győzni világaik közötti hatalmas távolságot, ugyanis Tamahome csupán egy könyvbeli szereplő, így a valóságban nem létezhet. De sikerült szerelmüknek ezt a cseppet sem pici akadályt legyőznie, DE… Miaka, Tamahome, Keisuke és annak barátja, éppen meglátogatják Suzuno Osugi sírját, aki Miaka előtt szintén belecsöppent A négy isten univerzuma című könyve, s Miakához hasonlóan ő is papnő lett, de ő Byakko-nak (4 isten egyike) lett a papnője. Miakával nagyon hasonlítottak egymáshoz, még abban is, hogy Suzuno is beleszeretet egyik testőrébe, de az ő szerelmük nem teljesedett be, így nagyon sokat szenvedtek. Miután Suzuno elmondta utolsó kívánságát szomorú búcsút kellett mondaniuk egymásnak. Suzuno ezután nem sokkal férjhez ment, gyermekei születtek, de sohasem tudta elfelejteni szerelmét… Most unokája, a 18-20 év körüli fiú felkereste Miakáékat, s elvezeti őket nagymamája sírjához. Ekkor hirtelen vörös fény jelenik meg, s Tamahome eltűnik… Az egész kezdődik előlről… Miaka összeomlik, Yui, és Keisuke pedig mindent megtesznek, hogy segíteni tudjanak neki… A könyvet ismét kinyitotta valaki, s A négy isten univerzuma elölről kezdte történetét… Vajon sikerül Tamahoménak és Miakának ismét egymásra találnia?  S ki áll e dolgok mögött? Milyen erős, s kegyetlen lény ébredhetett fel mély álmából, s miért akar mindenáron bosszút álni?

Az OVA1 körülbelül erről szól. Az animáció továbbra is szép és igényes, ugyanez igaz a zenére is, de szerintem a történetet egy kissé összecsapták…Az elején az események még lassan pörögnek, de a vége felé gyorsan lepereg minden, s egyszer csak azt vesszük észre, hogy már vége is… Ezért is tekintem az OVA2-vel egynek tulajdonképpen, mert ebben az első sorozatban megismert gonoszok fognak vissatérni… Mégpedig így indul az egész:

Miaka megint együtt lehet szerelmével, csak őt már nem Tamahoménak, hanem Takának hívják, ugyanis Tamahome reinkarnációja Taka. Együtt járnak, s boldogok, de egyszer csak megint megjelenik az a bizonyos vörös fény, még pedig úgy, hogy most Miaka Takával együtt belekerül a könyvbe, a gonoszok pedig már megjelennek a valóságban is, s elakarják pusztítani a világot. Suzaku 7 csillagának megint össze kell gyűlnie, mert csak így győzhetnek. Azonban Taka nem rendelkezik semmiféle emlékkel a könyvbéli énjétől, ezért meg kell keresniük az emlék kristályait, melyek a Suzaku csillagainak tagjainál vannak. Persze ezt nem szeretné az ellenség, így megpróbálja elpusztítani ezeket a kristályokat, s sajnos sikerül is nekik… Ekkor pedig bekövetkezik a nagy fordulat, megjelenik az igazi Tamahome, aki ugye még mindig szereti Miakát… Szegény Miaka ismét két tűz közé kerül, s hát nem igazán tudja, hogy most mit is lehetne ilyen helyzetben tenni… Vajon ismét győzedelmeskedik a mindenen túlnyúló szerelem, s most már végleg és mindörökre boldog lehet e már eddig is sokat szenvedett párunk?

Az animáció itt is szép és igényes, a zene is továbbra  misztikus, kellemes. A történet az első OVA-hoz képest sokkal hosszabb, és szerintem jobban is sikerült (de igaz hogy én, aki nagy Watase, s Fushigi Yuugi fan – ami mondjuk annyira nem látszik – nekem nem számít, csak láthassam a folytatást, aki ugyanúgy van ezzel, annak gondolom tetszeni fog), bár azt meg kell hagyni már néha az az érzése lehet az embernek hogy nagyon de nagyon húzzák már az egészet, s miért nem szállnak már le Miakáról és Takáról végre? Na, jó azért nekem tetszett, s aki kíváncsi a sorozat folytatására, annak meg kell néznie, mert attól függetlenül jó sztori, meg szép, romantikus, s olyan szereplők, akik a sorozatban annyira nem voltak aktívak, most bevetik magukat, s szép kis galibákat csinálnak (ilyen pl.: Tatsuki, aki beleszeret Miakába, s  hát egy picit „furcsa” dolgokat fog mímelniJ. Mindenesetre aki  szereti az FY-t az sztem úgyis megnézi, s majd eldönti, hogy tetszik-e neki vagy nem. Nekem minden pozitívuma és negatívuma ellenére tetszett.

Cím: Fushigi  Yuugi OVA 1

  • Típus: OVA ;
  • Terjedelem: 3 epizód (3×30 perc) ;
  • Műfaj: Romantikus-dráma, fantasy, kaland, varázslat ; 
  • Megjelenés éve: 1996 ;
  • Studió: Studio Pierrot ;
  • Forgalmazza: Geneon Entertainment ;
  • Történet: Watase Yuu mangája alapján

Cím: Fushigi Yuugi OVA 2

  • Típus: OVA ;
  • Terjedelem: 6 epizód (6×45 perc) ;
  • Műfaj: Romantikus-dráma, fantasy, kaland, varázslat ;
  • Megjelenés éve: 1997 ;
  • Studió: Studio Pierrot ;
  • Forgalmazza: Geneon Entertainment ; 
  • Történet: Watase Yuu mangája alapján


(Visited 61 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .