Kamikaze Kaitou Jeanne (TV-sorozat; 1999)

Kamikaze Kaitou Jeanne (TV-sorozat; 1999)

Kamikaze Kaitou Jeanne (TV-sorozat; 1999)
Kamikaze Kaitou Jeanne (TV-sorozat; 1999)

Kusakabe Maron egy átlagos, 16 éves középiskolás lány, aki a suli gimnasztikai csoportjának talán legtehetségesebb tagja. Legjobb barátnőjével Toudaiji Miyakóval szinte mindent együtt csinálnak: már óvodás koruk óta ismerik egymást, ugyanabba az iskolába járnak, s mindketten tagjai a gimnasztikai csoportnak, egy lakóházban élnek, valamint állandóan szekírozzák a másikat. Maronnak azonban minden vidámsága ellenére elég szomorú az élete, ugyanis szülei elváltak, s elutaztak, a lányukkal pedig egyáltalán nem foglalkoznak. Így Maron minden reggel megáll a postaládája előtt, s megnézi, hogy kapott-e levelet szüleitől…de minden egyes nap csalódnia kell… De Maronnak van egy féltve őrzött titka. Esténként, mikor már mindenki alszik, átváltozik Jeanne-ná a tolvajlánnyá és értékes műkincseket lop. Valódi küldetése azonban az, hogy mivel ő Jeanne D’arc-nak az orleani szűznek a reinkarnációja, így Isten megbízottjaként, a világ védelme érdekében harcolnia kell a démonokkal. Ezek a démonok pedig értékes műkincsekbe rejtőznek el, s megszállják annak tulajdonosát. Jeanne-nak az a dolga, hogy megtalálja ezeket a démonokat, s gombostű szerű fegyverével egy sakk figurába zárja őket, csakhogy amikor ezt megteszi eltűnik az adott műkincs. Ezért az egész város rendőrsége őt üldözi, így legjobb barátnője, Miyako is, akinek az édesapja vezető nyomozó (őt bízták meg a tolvaj elfogásával), s mivel Miyako egyszer rendőr szeretne lenni, illetve, mert az osztálytársainak feltűnt, hogy Maron nagyon hasonlít Jeanne-ra, Miyako pedig beszeretné bizonyítani az ártatlanságát, ezért segít édesapjának. Maron küldetését emellett segíti még Fin Fish, egy kis angyal, akivel nagyon jó barátságba kerültek, s igazán megértik egymást.

De a dolgok hogy még izgalmasabbá váljanak, a házba, ahol Miyako és Maron él, egy új lakó érkezik: a nagyon helyes, s rámenős Chiaki személyében. Ráadásul Nagoya Chiaki kit szemel ki magának, hogy meghódítson? Természetesen Maront, de azért a lány nem hagyja magát olyan könnyen. Emellett Jeanne egy riválisra is lel, ő lesz Sindbad, aki érdekes mód, ugyanazt a feladatot teljesíti, mint Jeanne, de Fin szerint egyedül csak a lányt bízták meg ezzel a küldetéssel. Vajon ki is valójában Sindbad? Chiakinak sikerül meghódítania Maront?

A történet fordulatokban gazdag, van benne akció, humor, s egy kis romantika. Jeanne küldetései nem mondhatók sablonosnak, mivel az áldozatok életébe, személyiségébe betekintést nyerhetünk, valamint Maron körül is történnek izgalmas dolgok. A szereplők jelleme, szépen ki van dolgozva, az animáció is egész jó, de mivel elég hosszú a sorozat, így vannak olyan részek, amelyek nem lettek olyan precízen kidolgozva. A zene, mind az eredeti japán, mind a német változatban jól sikerült, élvezetes. Akik szeretik a magical-girl –ös sorozatokat, azoknak kellemes szórakozási lehetőséget nyújt.

Adatok

  • Cím: Kamikaze Kaitou Jeanne;
  • Angol címek: Thief of the Heavenly Wind Joan of Arc/ Divine Wind Thief Jeanne;
  • Német cím: Jeanne die kamikaze diben;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 44 epizód (44x25perc);
  • Műfaj: magical-girl, romantikus, dráma, vígjáték, akció, kaland;
  • Megjelenés éve: 1999;
  • Studio: Toei Animation;
  • Animáció: Tamegai Katsumi;
  • Karakter dizájn: Kagawa Hisashi;
  • Rendezte: Umezawa Atsutoshi;
  • Zene: Kato Michiaki;
  • Tanemura Arina mangája alapján készült;
  • Vágó: Tomita Sukehiro;
  • Hivatalos honlap: http://www.toei-anim.co.jp/tv/jeanne/
(Visited 59 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .