Sakura Diaries (OVA; 1997)

Sakura Diaries (OVA; 1997)

A 18 éves Inaba Touma egy vidéki kis városból érkezik meg Tokióba, azért hogy bejusson az egyik legerősebb egyetemre. Azonban felvételi vizsgája előtti estén, hotel szobájába váratlan vendége érkezik egy középiskolás lány személyében. A lány felajánlja  a szolgálatait számára, és minden áron kellemes perceket szeretne neki szerezni… Emellett a lány különös mód gyerekkori becenevén szólítja, s mintha ismerné is, de Touma most látja életében először, így hosszas gondolkodás után nem éppen finoman ki tessékeli a szobájából, ugyanis a lány eléggé kihozza a sodrából…

Másnap a vizsga előtt véletlenül megismerkedik egy gyönyörű lánnyal, Yotsuba Meikoval, aki ugyanarra az egyetemre szeretne jelentkezni mint ő, s nem sokára össze is barátkoznak, bár ahogy az várható, a fiú túl naiv, s egy kicsit félre érti a lány viselkedését vele szemben, és teljesen bele esik a lányba. Boldogságára azonban árnyékot vet az, hogy megjelenik az előző esti középiskolás lány, aki sok szerencsét kíván neki a vizsgájához, és még uzsonnát is készített neki. Touma még mindig nem tudja hova tenni a lányt emlékezetében, ráadásul eléggé ideges a vizsga miatt is, így nem éppen kedvesen beszél vele, mire a lány zokogva elrohan.

A 16 éves Kasuga Urara, 10 éves kora óta szerelmes unokatestvérébe, Touma-chanbe. Ugyanis mikor kiskorában elveszítette az édesanyját, nagyon szomorú volt, és a fiú volt az, aki megvigasztalta, és örök barátságot kötöttek. S most, hogy a fiú vizsgája miatt Tokióba jött, a lány szerencsét szeretne neki kívánni, ezért nem éppen egy megszokott dologgal próbálja felvidítani a fiút. A történet innen már ismerős. Ő az a lány, aki Touma-ához érkezik este, s csupán tiszta ártatlan szándékból szeretné felvidítani egy kis tréfával, de nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy eltervezte.

Hamarosan, azonban jobbra fordulnak Urara számára a dolgok, mert Touma mivel hosszabb ideig marad Tokióban, mint tervezte, ezért felkeresi unokabátyját, Urara édesapját, hogy náluk lakhasson egy ideig. Nagy meglepetésére Urara személyében a már többször említett középiskolás lányt fedezi fel, ami teljesen kiüti, de még mindig nem emlékszik közös múltjukra. Ezalatt egyre közelebb próbál kerülni Mieko-hoz, csak az a bibi, hogy őt nem veszik fel arra a bizonyos egyetemre, de a lányt igen, így azt hazudja neki hogy ő is bejutott, csak más tagozatra.

A történet erről a szerelmi háromszögről szól, tele van vicces és ecchi jelenetekkel, ugyanis Urara mindent megpróbál hogy Toumát magába bolondítsa, így néha egy picit túl messzire megy, ugyanis szűz lányhoz képest, elég gyakran mutatja meg bájait, de csak a szent cél érdekében. Az animáció egész szép, bár nem mindig olyan igényes, s a zene is kellemes. Akik szeretik az ecchis, poénos történeteket, azoknak ajánlatos megnéznie, bár 16-17 éven aluliaknak nem nagyon ajánlanám.

Adatok

  • Cím: Sakura Diaries;
  • Japán cím: Sakura Tsuushin;
  • Típus: OVA;
  • Terjedelem: 12 epizód;
  • Típus: vígjáték, dráma, romantikus, ecchi, hétköznapi történet;
  • Megjelenés éve: 1997;
  • Studio: Shongokikan;
  • Forgalmazza: ADV Films;
  • Animáció: Takeuchi Nobuyuki;
  • Karakter dizájn: Takeuchi Nobuyuki;
  • Rendezte: Okajima Kunitoshi;
  • Zene: Hagita Mitsuo;
  • Vágó: Terada Kenji
(Visited 58 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .