Ultra Maniac (TV-sorozat; 2003)

Ultra Maniac (TV-sorozat; 2003)

Ultra Maniac (TV-sorozat; 2003)
Ultra Maniac (TV-sorozat; 2003)

Tateishi Ayu, egy középiskolás, kb 16 éves lány, aki az iskolai tenisz csapat egyik legjobb játékosa, s mindenki példaképe. A többi lány mind körül rajongja, s a barátja szeretne lenni. Ayu-chan azonban nem enged közel senkit se magához, nincsenek úgy igazi barátai, bár mindenkihez kedves ugyan. Titokban azért ő is csak olyan, mint a többi lány, ugyanis szerelmes osztálytársába, a baseballl csapat kapitányába, Tetsushi Kachiba, csak túl félénk ahhoz, hogy bevallja neki érzelmeit, valamint fél a visszautasításától is. Így éli hétköznapjait, s élete elég eseménytelenül folyik, mindaddig a napig, míg meg nem ismerkedik Sakura Ninával, aki egy cseppet sem „normális” lány.

Ayu-chan osztályába kerül, mint cserediák, de van egy titka, melyről Ayu-chan is véletlenül szerezett tudomást… Nina egy boszorkány, s a Varázslók Királyságából jött ebbe a világba, hogy képességeit tovább fejlessze (ahogy az várható a szíve arany, s mindig segíteni akar, de valahogy sose úgy jönnek neki össze a dolgok ahogy szeretné), illetve megtaláljon kis varázs gömböcskéket, melyek szintén tovább erősítenék varázserejét. Ayu-channal egy kis balesete során ismerkedik össze, amikor megpróbál repülni, s hát nem nagyon sikerül neki a dolog, így pont Ayu-chan fejére pottyan. Így veszi kezdetét igen erős barátságuk, mely során Ayu-chan próbál segíteni Nina földi „küldetésében”, illetve a lány Ayu-channek, abban hogy Kachiba-kun belészeressen (kisebb nagyobb sikerrel). Mivel Nina még elég tapasztalatlan, varázserejével még nem képes valami jól bánni.

Így várhatóan rengeteg vicces, komikus helyzetbe hozza saját magát, na meg főleg Ayu-chant.. De Ninának hála, Ayu-channek sikerül egy picit azért közelebb kerülnie szerelméhez, bár nem úgy mint szeretné. Ráadásul a varázslók világából is jönnek a Földre Ninának barátai, vagy éppen riválisai, hogy a történet még izgalmasabbá, s viccesebbé váljon. Ayu-chan és Nina mellett rengeteg más szereplőt is sikerül majd megismernünk, ide tartozik Kachiba-kun barátja, Hiroki-kun, vagy a suli mániákus pletyka vadásza, aki mindenáron be akarja bizonyítani Nináról hogy boszorkány. A továbbiakban a karakterek minden napjait követhetjük nyomon, melyek cseppet sem telnek éppen zökkenő mentesen. Vajon sikerül majd Ninának teljesítenie küldetését?

A történet igazán fordulatos, vicces, nincs olyan rész, melyen az ember ne mulathatna jót. Az animáció elég szép, s magical-girlös animékhez híven itt is vannak kisebb átváltozások, varázsigék. A zene is kellemes, és igényes, nekem az opening és ending számok nagyon tetszenek. Aki szereti a magical-girlös, valamint a tiszta vígjátékra épülő animéket, annak csak ajánlani tudom.

Adatok

  • Cím: Ultra Maniac ;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 26 epizód; 
  • Műfaj: vígjáték; romantikus; magical-girl, fantasy;
  • Megjelenés éve: 2003;
  • Studio: Shueisha;
  • Forgalmazza: Geneon Entertainment; 
  • Animáció: Fujii Maki, Sugiyama Toyomi;
  • Írta: Yoshizumi Wataru;
  • Karater dizájn: Shimokasa Miho; 
  • Rendezte: Masaki Sinichi, Takahashi Kazuhiro; 
  • Vágó: Ikeda Mamiko, Konparu Tomoko, Maruo Miho
(Visited 53 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .