Voices of a Distant Star (mozifilm; 2002)

Voices of a Distant Star (mozifilm; 2002)

Voices of a Distant Star (mozifilm; 2002)
Voices of a Distant Star (mozifilm; 2002)

Még egy szívbemarkoló, megható szerelmi történet, mely 2041-ben játszódik. A Voices of a Distant Star, egy lányról, Mikako Nagamine-ről, és egy fiúról, Noboru-kunról szól. Már középiskolás koruk óta szeretik egymást. Azonban mikor elérkezik az idő, hogy főiskolára menjenek, Mikako úgy dönt, hogy pilótának megy, s harcolni fog távoli galaxisokban az idegenekkel. Még ekkor nem tudja, hogy milyen fájdalmas, s szomorú élete lesz. Ugyanis Mikako küldetései során egyre távolabb, és távolabb kerül a Földtől, és így Noboru-kuntól. Emellett egyetlen módon tudják egymással a kapcsolatot tartani: e-mailen. De az üzeneteiknek fényéveken kell keresztül menniük, s míg a Földön több év telik el Mikako távol létében, addig a lánynál szinte megáll az idő, miközben életre-halálra menő harcot folytat az idegenekkel. Ez idő alatt mindketten szenvednek, magányosak, hiszen szeretik egymást, de üzeneteiket csak egy-egy év elteltével kapják meg. Valamint Noboru-kun helyzete is egyre rosszabb, mivel az idő múlásával ő lassan felnő, de Mikakot, aki még mindig 15 éves, nem tudja elfelejteni, s több év elteltével is szerelmes belé. Vajon viszont láthatják egymást? Szerelmük túl éli e kegyetlen, s fájdalmas próbát?

A történet szép, és magával ragadó. Az események nem pörögnek valami gyorsan, így elég nyugodt a hangulata, bár mikor Mikako harcol, akkor egy kicsit izgalmassá válik. A sztorit emellett felváltva hol Mikako, hol Noboru-kun szemszögéből figyelhetjük meg. Az animáció magas színvonalú, azon animék egyike, ahol 3D-és számítógépes technikát alkalmaznak, így a robotok , a táj, épületek, és berendezések, mind gyönyörűen ki vannak dolgozva, s néha olyan érzése van az embernek, hogy nem is egy animációs filmmel van dolga. Ezzel szemben a szereplők ábrázolása nem éppen a legszebb (jó ezt mindenki maga döntse el, de szerintem vannak olyan jelenetek, ahol nem fektettek erre elég hangsúlyt), bár ezért kárpótol a történet mondanivalója, de aki szeretne megnézni egy szép, s megható szerelmi történetet, annak csak ajánlani tudom.

Adatok

  • Japán cím: Hoshi no Koe;
  • Angol cím: The Voices of a Distant Stars;
  • Típus: OVA;
  • Terjedelem: 1 epizód;
  • Műfaj: romantikus dráma, mecha, sci-fi;
  • Megjelenés éve: 2002;
  • Forgalmazza: ADV Films;
  • Készítette: Shinkai Makoto;
  • Rendezte: Shinkai Makoto
(Visited 93 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Voices of a Distant Star (mozifilm; 2002)

  1. A rendező/producer/animátor egy Macintosh G4-en készítette, eredetileg a feleségével együtt játszották a két főszereplőt ill. a hangjukat (:
    Ez az egyik kedvenc animém, amit volt szerencsém még ezer éve látni, valamiért mindig azt hittem, hogy koreai..
    Szentimentális lelkületüeknek kötelező!
    Szépen rajzoltak az állóképek!
    Nagyjóó

    1. Köszi a plusz (romantikus) infót :), meglepődtem, de csoda jó dolog, hogy ilyet tudott alkotni egy párocska. Az elsők között volt ez az anime, mikor „komolyabban” elkezdtem animézni. Úgy bőgtem néhány szívszorító jelenetén… Váh, még a végén még egyszer megnézem a napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .